Látnivalók a közelben

Nyaralásod alatt segítünk, hogy minél élménydúsabban töltsd itt az időt! Összeszedtük neked a közelben lévő látnivalókat….

Kirándulási lehetőségek

A szálláshely Budapesttől 170 km-re, Szegedtől 50 km elhelyezkedő városban található. Szentes a virágok, a paprika és a sport városa. Híres gyógyfürdőjéről, amely a szállástól 1km-re található. A szállástól 500 méterre helyezkedik el a Szentesi Sport- és Üdülőközpont, amely csúszdaparkkal és élményrészleggel is rendelkezik. Az üdülőközpont mellett található a Kurca-part kalandpark.

Csongrád - 15 km

Kőrös-torok strand

Csongrádi levendulás

A Körös-toroki Partfürdő igazán kedvelt célpont a nyaralók körében. Csongrád egyetlen szabad strandja, amely különböző rendezvények helyszínéül is szolgál. Homokos partja egy tengerpart illúzióját keltheti bennünk. 

…mert szép és szeretjük. Így egyszerűen szeretetből született meg Csongrádon a levendula farm, kézműves termékekkel, finomságokkal és tengernyi virággal.

Mártély - 20 km

Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont

Tanösvény

A Mártélyi tanösvény 2, 6 km hosszú 6 táblával jelzett állomással oda- vissza 2- 2,5 óra, ahol bemutatják a holtágak életét, madárvilágát, és a tiszai folyószabályozást is…
A túra az ártéri erdőben halad, jobbra ki- ki nézhetünk a rejtett ösvényeken a Tiszára…

Szarvas - 30 km

Arborétum

Víziszínház

Mini Magyarország

letlts-7.jpg

Az Arborétum és a “Pepi-kert” története az olasz eredetű Bolza család nevéhez fűződik. Az államosítást követően az Arborétumnak számos gazdája volt. A terület egyre bővült, új gyűjtemények születtek. Az intézmény ma öt fás gyűjteményt gondoz 82 ha területen. 

A Szarvasi Vízi Színház Magyarországon egyedülálló építészeti megoldásként egy finoman stilizált várkastély és egy amfiteátrum szelíd ötvözeteként épült fel egy remekbe szabott új gyalogos fahíd szomszédságában. Ez a színpad egyfajta összművészeti játszóteret kíván biztosítani a hazai és a Kárpát-medencei színjátszásnak.

Aktív családi vagy iskolai kikapcsolódás az ország egyetlen interaktív parkjában, a Mini Magyarország makettparkban, illetve hazánk legnagyobb arborétumában, Szarvason.

Ópusztaszer - 40 km

Nemzeti Történeti Emlékpark

Csillagösvény

Feszty körkép

Nemzeti Történeti Emlékpark

A Csillagösvény Élménypark Ópusztaszer második legnagyobb látványossága.

A Feszty-körkép (Feszty Árpád: A magyarok bejövetele). A nemzeti romantika legnagyszerűbb alkotása. Kiváló példája a hazaszeretetnek, hűségnek, összefogásnak, hitnek, kitartásnak, kreativitásnak. Nem csak méreteiben lenyűgöző (120 méter hosszú, 15 méter magas), de művészi kivitelezésében is. 

Szeged - 50 km

Vadaspark

Füvészkert

Napfényfürdő auqapolis

1989-ben lépett Szeged azon városok sorába, amelyek állatkerttel is büszkélkedhetnek. Még emberi kor léptékében sem nagy az az időtartam, amely az alapítástól máig terjed, mégis bővelkedik sorsfordító eseményekben.

A júniusban nyitó trópusi lepkekertben a növényi sokféleség mellett az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetőek meg karnyújtásnyi távolságból.

A létesítmény legattraktívabb elemei a lifttel megközelíthető 30 méter magas toronyból induló 223 és 272 m hosszú, zárt óriáscsúszdák. 13 csúszda összesen 1000 méter hosszan biztosítja a csúszás örömét a kalandkedvelőknek. Ne hagyja ki a páratlan élményét annak, hogy a 30m magas csúszdatoronyból 360°-os panorámaképet kaphat Szeged városáról.

Vár rád Szentes, foglalj még ma!

Foglalj most!

hu_HUHungarian